Kalanşo çiçeği bakımı nasıl yapılır? Ne anlamı gelmektedir?

Kalanşo renkli ev çiçeklerinden biridir. Parlak renkli çiçeklerle haftalarca çiçekli kalabilirler. Bu çiçeğin kırmızı, sarı, turuncu, mor, pembe ve pembe tonları mevcuttur. Sukulentler gibi çok fazla su istemeyen kalanşo çiçeği bakımı hakkında detaylı bilgiler için okumaya devam ediniz..

kalanchoe’nin özellikle uzun süre tadını çıkarmak istiyorsanız, uzman mağazalardan çok sayıda kapalı tomurcuk içeren örnekler satın almalısınız. Bahçıvan iyi kalitede ise, bitki hastalığa karşı çok dayanıklıdır ve hemen hemen her yerde büyür. Yaz aylarında sade çiçekli çeşitler, dış mekanlarda kutu ve saksı dikmek için bile kullanılabilir. Doğrudan güneş ışığı, yaprakların kırmızımsı bir renk almasına ve çiçek renginin yoğunlaşmasına neden olur. Karanlık köşelerde çiçekler daha kolay solur ve raf ömrü biraz azalabilir.

kalanşo çiçeği nasıl sulanmalıdır?

Kalanchoe çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Direk güneş ışığı almayan bir pencere kenarı onlar için idealdir. Kalanşo çiçeği ortam çok karanlıksa, çiçek rengi açılır ve uzar, yumuşak sürgünler oluşur. Onlar için ideal sıcaklık 18 ile 22 derece arasındaki sıcaklıktır. Bakım olarak çok dikkat gerektirmeyen bir çiçek türü olduğu için herkes kalanşo çiçeği bakabilir. Bulunduğu konuma ek olarak, ihtiyaca dayalı sulama ve gübreleme önemlidir.

Kalanşo çiçeği bakımı çok basittir: kışın onları her bir veya iki haftada bir idareli sulamak yeterlidir. Bitki suyu kalın yapraklarında depolar ve bu nedenle daha uzun kuraklık dönemlerinde hasar görmeden hayatta kalabilir. Bunun aksine, nemli yapraklar veya ıslak ayaklarınız olmayacak. Yapraklar aşağıya sarkıyorsa, bu genellikle çok fazla suyun bir işaretidir. Solmuş olan da kaldırılmamalıdır. Bu, birkaç ay sonra tekrar çiçek açma şansını artırır.

Kalanchoe Blossfeldiana nedir?

Kalanchoe çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Kalanşo çiçeği bakımı için budama

Çiçeklenme sonrası çiçek saplarını kesip gerekirse yeni toprağa ekebilirsiniz. Kök bilyesi tamamen sabitlendiğinde yeniden yerleştirmek gerekir. Daha büyük bir saksı ve kum veya kaktüs toprağı ile karıştırılmış yüksek kaliteli saksı toprağı kullanın. Dikimden sonra bitkinin parlak bir noktaya oturması ve kök salması önemlidir.

Sulama nasıl yapılmalı?

Yapraklarının ıslanmamasına dikkat edin sadece kök kısmına bir miktar su dökün ve bunu yapmadan önce toprağın tamamen kuruduğundan emin olun. Toprak ıslaksa sulama yapmak için bekleyin. Fazla su kökleri için zararlıdır. Eğer suyu fazla döktüyseniz Bunun için bardak altlıklarını mümkün olduğunca yumuşak suyla doldurun ve 15 dakika sonra fazla suyu size dökün. Bu şekilde popüler çiçekli bitki yeterli miktarda su alır ve yaşamsal kalmaya devam eder. Varsa yağmur suyu sulama için de kullanılabilir.

kalanşo çiçeği nerede yetişir?

Kalanchoe çiçeği güneşi sever mi?

Kalanşo blossfeldiana en yaygın türdür. Ayrıca, mevsime bağlı olarak kalın yapraklı ailede aşağıdaki türler bulunur: Kalanşo minimata – Madagaskar çanı

Büyülü bir çiçekli bitki olan Madagaskar çanı, Flaming Käthchen kadar bakımı kolaydır. Madagaskar çanları haftalarca turuncu çanlar ile çiçek açar. Özel Crassula’nın büyüme formu uyumludur.

  • Kalanchoe tomentosa – kedi kulağı
  • Kalanchoe thyrsiflora – çöl lahanası
  • Kalanchoe daigremontiana – üreme yaprağı türleri

Bu türler çekici yapraklar ve düşük bakım gereksinimleri ile karakterizedir. Burada da alt tabakanın geçirgen olması ve nemin asla birikmemesi önemlidir. Bitkiler dayanıklıdır ve her yıl birkaç santimetre büyür. Bu türlerde çiçekler daha az yaygındır.

Kalanşo çiçeği kışın haftada 1 gün yazın ise haftada 2 gün sulamanız gerekmektedir. Toprak tamamen kuruduğunda bu miktardan daha fazla su verebilirsiniz.
Kalanchoe çiçeği Türkçe adı 'Kalanşo' olarak bilinir. Sukulent familyasından olup Afrika ve Asya kökenli tropik bir bitkidir.
Tam bir yaz çiçeği olan Kalanşo çiçeğini, yazın gölgede kışın ise güneş alan bir yerde bakabilirsiniz.Güneşe ihtiyaç duymaktadır ancak direkt gelen güneş ışınlarına kesinlikle maruz bırakmayınız.
Her mevsimde çiçekli satın alınabilen, yılda altı yedi ay çiçek açan, bakımı çok kolay, ilkbahar-sonbahar arası dış mekan bitkisi olarak kullanılabilen bir iç mekan bitkisidir. arası bahçe ve balkonlar da direkt güneş altında da büyürler ve üstlerinden çiçek eksik olmaz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*