Siklamen Çiçeği Anlamı, Bakımı ve Fiyatları

Siklamen Çiçeği

Sıklamen çiçeği sıcak yaz aylarını sevmeyen kış ve sonbahar aylarında çiçek açan soğuk seven bir bitkidir. Çuha çiçeğigiller familyasına ait bir türdür. Genel olarak dağlık alanlarda yetiştiği için her türlü hava koşuluna dayanıklıdır. Bakımı çok zor olmadığından evde bitki yetiştirenlerin gözdesi halindedir. Rengarenk çiçekleri canlı yeşil yapraklarıyla iç mekân, balkon ve bahçe için kullanımı oldukça hoştur. Kalbe benzetilen koyu yeşil yaprakları sayesinde aşk çiçeği olarak da bilinir. Boyu en az 20 cm kadar çıkabilir. Sıklamen, tavşankulağı ya da buhurumeryem çiçeği olarak adlandırılır.

siklamen çiçeği nasıl canlandırılır?

siklamen çiçeği nerede yetişir?

Sıklamen Çiçeği Bakımı

Hassas bir tür olan sıklamen çiçeği için evinizde uygun ortamı oluşturmanız gerekir. Doğru ve özenli bir bakım yapılınca uzun yıllar boyu bulunduğu ortama hoşluk katar.

Sıklamen çiçeği bakımı ilk olarak evdeki uygun ortamı hazırlamanız gerekiyor. Sıklamen havadar, nemli ve hafif esintili havaları sevdiğinden evinizde buna uygun bir alan seçmelisiniz. Çok soğuk ve çok sıcak ortamlarda bırakmamalı ve oda sıcaklığı 15 veya 20 derece arasında değişen bir yer tercih etmelisiniz. Toprak seçimi yaparken ise humuslu yani organik maddeleri içerisinde bulunduran toprakları seçmelisiniz. Nemli ortamı sevdiği için sulamayı ihmal etmemelisiniz. Sulama yaparken oda sıcaklığında olan su kullanmalısınız. Kışın haftada bir kez yazın ise haftada iki kez sulanması önerilmektedir. Toprağın nemli olduğundan emin olmanız yeterlidir. Saksı seçimini tabanı delikli olan ve altında tablası bulunanlardan yapılmalıdır. Derinliğinin ve genişliğinin bitkinize uygun olduğundan emin olmalısınız. Sıklamen çiçeğinin haftada bir güneş görmeye ihtiyacı vardır. Haftada bir kez yönünü değiştirerek güneş almasını sağlayabilirsiniz.

Sıklamen çiçeği uyku dönemindeyken köklerini rahatsız edecek her şeyden uzak durmak gerekir. Bu yüzden sulama yapılmasına gerek duymaz. Ek olarak yerinin değiştirilmesine de gerek yoktur. Çiçekleri solduktan sonra budaması yapılmalıdır. Bu uyku dönemi iki ay kadar sürebilmektedir. Bu süre zarfında çiçek açma döngüsü tekrarlana bilmesi için ilgi göstermeye devam edilmelidir. Bu uyku döneminde sulama işlemini azaltarak bitirmelisiniz zira sulamaya devam ederseniz kökleri çürüyebilir. Uyku döneminde bitkinizi karanlık bir ortamda muhafaza etmeniz daha uygun olacaktır.

Uyku dönemi biten bitkinizi karanlık alandan çıkarıp güneş alan ve serin bir yere çıkarmalısınız. Yeniden sulama işlemine başlamadan önce bitkinizi kontrol etmelisiniz. Tomurcuklanma olup olmadığına bakmalı ve eğer tomurcuklanma var ise bitkinizi saksınızın alt tablasından alıp su dolu bir kaba koyarak sadece saksının altındaki deliklerden su alacağı şekilde bir saat bekletebilirsiniz. Bitkinizde tomurcuklar fazla ise daha geniş bir saksıya almanız gerekir. Sıklamen çiçeğinin yapraklarında büyüme görüldüğünde eski rutinine dönebilirsiniz. Sıklamen çiçeği bakımı sulama işlemi ve gübreleme işlemiyle devam edilir.

Sıklamen Çiçeği Fiyatı

Sıklamen çiçeğini gidip tohum olarak da alabilirisiniz saksıda hazır olarak da alabilirsiniz. İnternet üzerinden online sipariş verilebildiği gibi çiçekçilerden de temin edilir. Sıklamen çiçeği fiyatı diğer çiçeklere göre daha uygundur. Her mevsim alınabilen sıklamen çiçeği çok uygun fiyatlarıyla her cebe uygundur. Evinizin en renkli köşesini oluşturan sıklamen rahatlıkla korkmadan alabileceğiniz cebinizi yakmayan bir tercih olacaktır. Ev dekorasyonunda rahatlıkla kullanabilen sıklamen çiçeğini özel günlerinizde de tercih edebilirsiniz. Avantajlı, her cebe uyan, renkli ve canlı görüntüsüyle büyüleyen sıklamen çiçeğini çok seveceksiniz.

siklamen çiçeği nerede yetişir?

siklamen çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Sıklamen Çiçeği Anlamı

Sıklamen kırmızının çeşitli tonlarından oluşan bir bitkidir. Sıklamen çiçeğinin anlamı renginin de temsil ettiği aşktır. Aşkı haberdar ettiği için sevgi göstergesi olarak kullanılmıştır. Aşk gibi ilgili davrandıkça size en güzel haliyle gözükür. Fakat ilgisizlik onu öldürmeye yeterdir. Her bitki gibi sıklameninde en sevdiği ilgidir. Bitkilerinizle konuşmalısınız onlara sevginizi ve ilginizi vermelisiniz. Bu sayede bitkileriniz her zaman canlı ve en güzel halleriyle kalacaklardır.

Sıklamen Çiçeği Nasıl Canlandırılır

Sıklamen çiçeğinin aktif olmadığı yani uykuda olduğu zamanda solar fakat bu çiçeğin öldüğü anlamına gelmez. Kış ve bahar aylarını seven sıklamen yaz aylarında uykuya dalarak bir sonraki açma mevsimine kadar bekler ve çiçekleri için hazırlık yapar. Sıklamen çiçeği aktif olduğu dönemde sararma gösterirse hala açmamış tomurcuklar olabileceği anlamına gelir. Bu nedenle topraktan yeterli vitamin desteği alamadığı görülür. Tekrar canlanması için vitamin takviyesi gerekir. Çiçekçilerden alınan vitaminlerin kullanım şartlarına dikkat edilerek kullanıldığı takdirde çiçeğiniz yeniden canlanacaktır.

Sıklamen çiçeği nasıl canlandırılır sorusunun bir yanıtı da gübredir. Çiçeğiniz açana kadar iki haftada bir gübre vermeniz tavsiye edilir. Sıklamen çiçeği açtıktan sonra da bir ya ada iki ayda bir gübre ile beslerseniz bitkinizde canlanma olacaktır. Sıklamen çiçeği için en iyi gübre su ve toprak ile kolay birleşme gösteren gübrelerdir. Bu tarz gübreler sulama sırasında toprakla daha kolay karışır ve çiçeğinizin köklerine daha erken ulaşarak besini daha hızlı almasını sağlayarak çiçeğinizi canlandırır.

Genel olarak dağlık alanlarda yetiştiği için her türlü hava koşuluna dayanıklıdır. Bakımı çok zor olmadığından evde bitki yetiştirenlerin gözdesi halindedir. Rengarenk çiçekleri canlı yeşil yapraklarıyla iç mekân, balkon ve bahçe için kullanımı oldukça hoştur.
Sıklamen çiçeğinin anlamı renginin de temsil ettiği aşktır. Aşkı haberdar ettiği için sevgi göstergesi olarak kullanılmıştır. Aşk gibi ilgili davrandıkça size en güzel haliyle gözükür.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*