Mükemmel Çuha çiçeği bakımı nasıl olmalıdır? Püf noktalar için hemen okuyun…

Göz alıcı çuha çiçeği (Oenothera), Haziran ayından Eylül ayına kadar uzun ardı ardına, tek, fincan veya kase şeklindeki çiçeklerde güçlü renklerde gelişir. Körük benzeri meyvelerdeki ilginç kanatlı tohumlar çiçekleri takip eder. Ancak özellikle sıradan çuha çiçeği sadece bahçeyi süslemekle kalmaz, aynı zamanda mutfakta ve tıpta çeşitli şekillerde kullanılabilir . Güzel uzun ömürlüler çok az bakım gerektirir.

Çok yıllık varyantlara ek olarak, çuha çiçeği familyasında (Onagraceae) ilk yıl bir rozet oluşturan ve ikinci yıl çiçek açan iki yıllık bitkiler vardır . Burada önemli bir tür, şifalı bitki olarak veya çuha çiçeği yağının bir bileşeni olarak bilinen Oenothera biennis’dir. Çok yıllık ve iki yıllık bitkiler, arılar ve diğer böcekler için değerli bir besin kaynağıdır. Çiçeklerin kokusu çok hoş ve özelliğidir. Bitkiler büyüme türüne bağlı olarak yıllık yatak, kaya bahçeye veya konteynerlerde uygun.

Çuha çiçeği yağı nedir?

Çuha çiçeği yağı nedir?

Çuha çiçeği için uygun şekilde nasıl bakım yaparım?

Yazın çiçek açan bitkinin bakımı kolaydır ve onlarca yıldır dayanıklıdır. En uygun konumda, çuha çiçeği bitkisi muhteşem bir çalıya dönüşür. Mart ayının başlarında , cins gür yeşil yapraklardan keyif alır . Erken ilkbaharda çok yıllık gübre ile gübreleme yapılması önerilir. Organik gübre yavaş çalışır ve yavaş yavaş besinleri serbest bırakır. Yaşlı yapraklar doğal kış koruması görevi gördüğü ve ilkbaharda kolayca çıkarılabildiği için kış öncesi budama gerekli değildir . Başka kış önlemlerine gerek yoktur, çuha çiçeği ailesi oldukça dayanıklıdır.

Çuha çiçeği nasıl düzgün sularım?

Dikimden sonraki ilk yılda, bahçedeki dayanıklı çok yıllık bitkinin gerektiği gibi sulanması önemlidir . Her şeyden önce bu, önemli miktarda yağış olmadan ve yüksek sıcaklıkta fazlar halinde dökmek anlamına gelir . Ne kadar ve ne sıklıkla sulamanız gerektiği de toprağın yapısına bağlıdır. Gelen gölgeli bir yerde o yeterli olabilir her sulamaya 8 gün , ama içinde yanan güneşin o gerekli her 3 günde sulamaya kökleri kök salmak kadar. Çuha çiçeği bahçeye yerleştikten sonra, bakım çabası azalır ve sulama yalnızca kuru aşamalarda gereklidir.

Çuha çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Çuha çiçeği ne kadar su ister?

Ne tür çuha çiçeği türleri var?

Çok büyük bitki cinsinin, esas olarak farklı büyüme türlerine sahip olan 200’den fazla temsilcisi vardır. Oenothera speciosa, örneğin halı çuha çiçeği olarak bilinir. Aşağıdaki çeşitler esas olarak bahçecilik kültüründe bulunur:

Oenothera speciosa                          Oenothera tetragona               Oenothera missouriensis

mat oluşturan büyüme                   yığın oluşturan çok yıllık               düz büyüme

30 cm yüksekliğe kadar                  50 cm yüksekliğe kadar             20-25 cm yüksek

beyaz kenarlıklı beyaz, pembe,      pembe   parlak sarı                   limon sarısı

Çuha çiçeği nasıl ekerim?

Tüm bahçe bitkilerinde olduğu gibi, toprak donmadığı sürece tüm yıl boyunca ekim mümkündür . Çiçekler çok dayanıklıdır ve ilkbaharda yeni sürgünlerle büyür . Dikimden önce yatağı derinlemesine gevşetin çünkü köklerin uygun toprağa ihtiyacı vardır. Sonra tüm yabani otları çıkarın. Çok killi topraklarda kuma bir karışım dikmeden önce, kompostlu hafif topraklarda veya yüksek kaliteli saksı toprağında iyileştirilmesi önerilir .

çuha çiçeği özellikleri nelerdir?

çuha çiçeği özellikleri nelerdir?

Dikim adımları:

Uzun ömürlü tencereyi suyla dolu bir kovaya koyun . Bu, kök topunun delici bir şekilde ıslanmasına neden olur.

Oenothera’nın kök salmasını kolaylaştırmak için her dikim deliğine biraz saksı toprağı ve doğal gübre koyun .

Bitkiyi dikim çukuruna yerleştirin, boşluğu bahçe toprağı ile doldurun ve ardından toprağı hafifçe bastırın.

Son olarak 2 ile 3 litre dökün .

Çok yıllık bitki olduğundan her dönem ne kadar sulama yapmanız gerektiğini de bilmeli, yaz sıcaklarında haftada 2, kış aylarında ve soğuk havalarda ise haftada 1 olacak şekilde sulamanızı yapmalısınız.
Çuha çiçeği, tohumları da kullanılan bir bitkidir. Sarı, beyaz veya pembe renkte büyük, çanak benzeri çiçeklerinin her biri dört taç yaprakla süslüdür.Çuha çiçeğinden Çuha çiçeği yağı üretilmektedir.
Kuzey Amerika'ya özgü bitki, geceleri açan sarı çiçeklere sahiptir. Çuha çiçeği yağı tohumlarından elde edilir. Yağ, hem anti-enflamatuar hem de analjezik (ağrı kesici) özelliklere sahip bir omega-6 yağ asidi olan gama-linolenik asit (GLA) içerir.
Çuha çiçekleri bütün yıl (uzun dönem susuz kalmazlarsa) yapraklıdır.Yarı gölgeli, serin ve sulanan bir yerde bulunuyorsa haziran sonuna kadar çiçek açmaya devam edebiliyorlar.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*