En güzel begonya çeşitleri nelerdir?

Farklı begonya türlerinin ve çeşitlerinin görsel yönü muazzamdır. En güzel begonya çeşitlerini ve en iyi çeşitlerini sizler için özetledik.

Tropik bölgeler, gezegenimizdeki en biyolojik çeşitliliğe sahip yer olarak kabul edilir. Sonuçta, bilinen tüm hayvan ve bitki türlerinin yaklaşık üçte ikisi eski ormanlarda yaşıyor. Bu yüzden Begonya’nın ( Begonya ) tür bakımından zengin cinsinin de oradan çıkması şaşırtıcı değil . Begonyaların cinsi 1800’den fazla farklı türe sahiptir. Ayrıca ilgili türlerin çeşitleri ve melezleri de vardır. Genel bakışı zar zor tutuyorsun. Bu nedenle, sizin için en güzel begonya türlerinden bazılarına odaklanıyoruz. Begonviller birkaç küçük gruba ayrılabilir.

begonya çiçekleri nasıl bakılır?

begonya çiçeği bakımı

Yaprak begonyaları

Bunlar, asla çiçek açmayacakları için değil, son derece dekoratif yaprakları için ekildikleri için adlandırılır. Bu begonyaları özellikle ev bitkisi olarak kullanabilirsiniz.

Alabalık begonya (Begonya maculata)

Alabalık begonyasının yoğun noktalı yaprakları hemen göze çarpar. Beyaz ve gümüş noktalar, kırmızı alt taraftaki koyu yeşil yaprakların tam tersidir. Muhteşem yaprak süslemelerine sahip bitkiler Brezilya yağmur ormanlarına özgüdür. Bu yüzden bol suya ihtiyaç duyarlar ve 20 ° C civarındaki sıcaklıklarda tüm yıl boyunca kendilerini iyi hissederler.

begonya çiçeği çeşitleri nelerdir?

begonyalar kaç çeşittir?

Kirpik Begonya (Begonya bowerae)

Kirpik begonyası da özel yaprak rengiyle öne çıkıyor. Hafif tırtıklı yapraklar çok büyük değildir, ancak çok yönlüdür. Temel ton, koyu yeşilden kahverengiye veya siyaha uzanan açık yeşildir. Bu, farklı yeşil tonlarından oluşan yoğun bir desen oluşturur. Adını yaprak ve gövde üzerindeki kıllardan alır. Kompakt, yaklaşık 25 cm yüksekliğindeki bitki Meksika’ya özgüdür ve çekici bir ev bitkisidir.

Kaplan‘: Kahverengi desenli yaprakları ve beyaz-pembe çiçekleri vardır.

Rubra‘: Çeşidin yaprakları aslında kırmızımsı kahverengi gibi görünür, ancak içlerinde açık renkli bir damarlar vardır.

Kral Begonya (Begonya rex)

Yaprak begonyası olarak da adlandırılan kral begonya, saf ekili bir formdur, ancak ataları Asya’dan gelir. Koyu yeşil yaprakları beyaz, pembe ve mor renktedir ve odanız için harika bir süs oluşturur. Ancak bitkiyi doğrudan güneş ışığı alan bir yere koymamalı ve ısıtıcıdan uzak tutmalısınız.

Helen Lewis ‘: Ortasında ışıklı işaretler bulunan siyahımsı yapraklarla denenmiş ve test edilmiş çeşit, kral begonyaları arasında neredeyse bir klasiktir.

Salyangoz‘: ‘Salyangoz’, ‘Helen Lewis’ çeşidine benzer bir yaprak desenine sahiptir. Bununla birlikte, önemli bir fark, yaprağın gövdeden çıktığı sarmal spirallerdir.

Mutlu Noeller ‘: Bu çeşidin yaprakları pembe veya ortası neredeyse mordur. Dışarıdan önce hafifler ve sonunda yeşile döner.

Begonya çiçekleri ne zaman ekilir?

begonya çiçeği bakımı

Çiçek begonyaları

Yapraklar söz konusu olduğunda, bu begonyaların yaprak begonyaları kadar sunabileceği pek bir şey yoktur, ancak çiçekleri gerçekten muhteşem örneklerdir.

Fuşya begonya (Begonya fuchsioides)

Meksika saplı fuşya begonya, kırmızı ve pembe tonlarında fuşya benzeri sarkık çiçekler taşır. Ancak, bunlar sonbahara kadar görülmez ve uygun şekilde kışlanırsa ilkbahara kadar sürer. Bitki dik olarak büyür ve iç mekanda kışlanabilir. Yaşla birlikte eğilmeye başlar

Buz begonya, en popüler begonya türlerinden biridir. Bu melezler 25 santimetreye kadar bir yüksekliğe ulaşır ve güneşe, gölgeye, yağmura veya uzun süreli kuraklığa duyarlı değildir. Bu sağlamlık, onları dikim söz konusu olduğunda her alanda başarılı kılar . Bahçelerde, halka açık parklarda veya mezarlarda bulunabilirler. Solmuş çiçekler kendiliğinden düşer, bu da bakmanın çok pahalı olmadığı anlamına gelir, ancak dona karşı çok hassastırlar. Sıcaklık sıfırın altına düşer düşmez çiçekler biter. Buz begonyaları çok çeşitli renklerde ve farklı boyutlarda çiçeklerle gelir.

İkinci çok popüler çeşit, yumrulu begonyalardır. Genellikle saksılarda yalnız bir bitki olarak veya gölgeli yerlerde dekoratif bir renk sıçraması olarak yerleştirilirler. Soğanlı begonyaların farklı versiyonları mevcuttur, örneğin neredeyse küçük gülleri andıran basit açık veya şişkin çiçeklerle.

Artık begonyaların çeşitliliğini zenginleştiren bir dizi yeni ırk ve geçiş var. Bunlar arasında, örneğin, sarkık çiçekleri ile özellikle asılı sepetlerde dekoratif görünen begonyaları veya çok dekoratif yaprakları olan yapraklı begonyalar sayılabilir

Kış aylarında fazla soğuğa maruz kalmaması gereken bitkiyi yaz aylarında da aşırı sıcaklardan korumanız gerektiğini unutmamalısınız.
Begonya, ev ortamında yetişmeye elverişli olan canlı ve renkli bir süs bitkisidir. Çok çeşitli renklere sahip olan bu çiçeği genellikle beyaz ve kırmızı renklerde bulabilirsiniz.
Köklerinden ayırarak: Köklerden filizlenen begonyayı dikkatlice ayırın Tohumla çoğaltma: Begonya tohumu ile bitkinizi çoğaltabilirsiniz. Dizilen tohumların üzerine hafif baskı yaparak toprak altına girmesini sağlayın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

*